67.jpg
68.jpg
69.jpg

Ajankohtaista

 

  


Vehmasrannan ensimmäiset tontit kohta rakennusvalmiita 

Suutarinen Yhtiöt on aloittanut Vehmasrannan energiatehokkaan pientaloalueen kunnallistekniikan rakentamisen. Työn alla on Vehmasportin ja Vehmasrinteen välinen alue, joka käsittää 18 tonttia. Työt kunnallistekniikan osalta valmistuvat joulukuun aikana. Rakentaminen tonttien osalta voi alkaa keväällä 2012.


« Ajankohtaista pääsivulle

AINO-KAISA SAARINEN VALITSI KODIKSEEN EKOLOGISEN KIVITASKU-PASSIIVITALON

Olympiamitalisti, moninkertainen maailmanmestari ja vuoden urheilija 2009, Aino-Kaisa Saarinen, on sopinut yksilöurheilijalle ennätyspitkän yhteistyösopimuksen rakentamisen monialayritys Suutarisen kanssa. Saarinen toimii yhtiön vastikään lanseeraaman Kivitasku-passiivitalomalliston yhteistyökumppanina seuraavat neljä vuotta, yli Shotsin olympialaisten. Kivitasku.fi–logo näkyy jo tulevana kautena tähtihiihtäjän varusteissa. Tämä Suomessa ja maailmanlaajuisesti harvinaisen pitkä yhteistyökumppanuus palvelee molempien osapuolten toiveita pitkäjänteisestä yhteistyöstä, jonka aikana passiivirakentamisen edelläkävijän Kivitasku-talomallisto vakiinnuttaa asemansa. − Emme olisi voineet toivoa parempaa henkilöä edustamaan yritystämme ja talomallistoamme. Molemmat edustavat aloillaan Suomen parhaimmistoa, tyylikästä terveellisyyttä ja huolellisesti hiottua laatua, toimitusjohtaja Timo Suutarinen toteaa tyytyväisenä. Hänen mukaansa niin Saarisen kuin Suutarinen brändin pitkäaikaisen menestyksen takana on ollut pitkäjänteinen ja peräänantamaton työ.

Pitkän etsinnän tulos

Aino-Kaisa Saarinen puolisoineen ehti etsiä sopivaa taloa lahjatontilleen Hollolassa jo lähes vuoden päivät, ennen kuin löysivät heidän kriteerinsä täyttävän ja mahdollisimman ympäristöystävällisen kivitalon. Urheilijapariskunta valitsi perheensä kodiksi lopulta ekologisen Kivitasku-passiivitalon. -Valitsimme Kivitasku-talon suurelta osin sen ylivertaisen energiatehokkuuden ja rakentamisessa käytettyjen uusien innovaatioiden ansiosta. Tämä tukee mainiosti ekologisia arvojani. Oma talo on ollut meille pitkään unelma. Hienoa, että Suutarisen kanssa unelmistani tulee totta, rakentamisprojektin käynnistymistä jo innolla odottava Saarinen kertoo. Passiivitalo tilaratkaisuineen, ja ensimmäistä kertaa pientalojen julkisivuissa käytettävä graafinen betonikuvio suunnitellaan yhdessä Saarisen ja hänen miehensä kanssa. Talo rakentuu lähitulevaisuudessa hiihtäjän luonnonkauniisiin kotimaisemiin Hollolaan.

Kivitasku-passiivitalo, voittajan valinta

Kivitasku-passiivitalokonseptin on kehittänyt rakentamisen monialayritys Suutarinen. Yrityksen toimialueisiin kuuluvat energiatehokkaiden pientalojen lisäksi laaja-alainen talo-, betoni- ja maarakentaminen. Kivitasku-passiivitaloissa yhdistyy innovatiivisella tavalla perinteinen suomalainen arkkitehtuuri, moderni ekologisuus ja tämän päivän asumismukavuus. Suunnitteluratkaisut ovat ajattomia ja selkeitä, materiaalit korkealaatuisia. Tilojen optimaalista sijoittelua ohjaa asiakkaan toiveiden lisäksi tontin muoto ja sijainti. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota elinkaariajatteluun ja tilojen helppoon muunneltavuuteen perheen muuttuvien tarpeiden mukaan. Kivisen julkisivun tyylikkäänä aksenttina on näyttävää graafista betonia, nyt ensimmäistä kertaa pientaloissa.

  • Kivitasku-passiivitalon pitkälle viety energiatehokkuus ja vähäinen lämmitysenergiantarve ovat huolellisen rakennustavan, mallisuojattujen rakenneratkaisujen ja huippulaatuisen kodintekniikan muodostaman kokonaisuuden tulos.
  • Erinomaisen ilmatiiveyden ansiosta Kivitasku-passiivitalon lämmitysenergiantarve on todella pieni, vain 10–15 % nykynormien mukaan rakennetun talon vastaavasta.
  • Erinomaisen eristyksen lisäksi talon ilmanvaihtoon käytetään hyötysuhteeltaan erinomaisia lämmön talteenottolaitteita (jopa 85 %), maa- tai ilmalämpöä sekä lämpimän veden tuotantoon aurinkokeräimiä.
  • VTT teki Kivitasku-passiivitalossa ilmantiiveysmittaukset ja tutki lisäksi rakennuksen energiankulutuksen määrää ja jakaumaa. Ilmatiiveysmittauksessa rakennuksen ilmavuotoluvuksi saatiin ennätyksellisen alhainen 0,09 1/h. Tulos alittaa selvästi passiivitalolle asetetun tavoitearvon 0,6 1/h.

Lehdistötiedote 1.11.2010 (pdf)

www.ainokaisa.com